Priser, besparingar och vinster

Vanliga frågor Vad slipper du / Hur finansierar du? Vad kan det innebära i kostnad? Tveka inte att kontakta oss då varje installation är unik.

Behövs byggnadslov?

Det behövs inte byggnadslov om det är en tidigare etablerad brygga och båtplats.

Behövs ström till liften?

Ja liften behöver ström till maskinerna 240v 16 A = vanlig ström eller 400V 16A.

Kommer liften att ta större plats än en Y-bom?

Nej, men vill båtägaren få en brygga vid sidan av båten, kan liftinstallationen ta lika stor plats.

Kan man tvillingmontera liften?

Alla liftar går att tvilling montera på en och samma stolpe.

Fungerar det även om vi har väldigt djupt i hamnen?

Sällan ett problem, tänk dig själv en bropelare till Ölandsbron…

Vi har bara berg och kan inte montera träpålar, hur gör man då?

Flexibel Återförsäljare har borrutrustning. Genom att borra ner i berget med rör kommer anläggningen vara stabil. På väldigt svåra installationsplatser går det att krysslägga under vattnet. Flexibel Marine har projektörer som utför grovprojektering.

Vad kostar liften?

Ett exakt svar är svårt då varje installationsplats är unik och båtens tyngd och underkropp skiljer. När det gäller ekonomin så finns det flera olika erbjudande allt från 200:-/månaden och uppåt. En kontakt med oss är att rekommendera.

Vad kan liften kosta?

Vid leverans av flera än några st 3,2 tons liftar, så en mycket grov uppskattning 100 000:-/st eller du kommer att spara tid och kostnader ca 2000:-/månaden. I våra grundpriser ingår alltid elinstallation och fjärrkontroll även Säkerhets stopp en utslagen beräkning på 10 år innebär en bra och långsiktig båtekonomi. En välskött Flexibel Båtlift har en livslängd på minst 25-30 år. OBSERVERA att det finns olika avskrivningstider, miljöbidrag, finansiering alternativ mm vilket påverkar månadskostnaden. Låt oss ge tips och råd för att hjälpa till.

När jag inte vill ha båt längre, hur gör jag då?

Beroende på hur du och/eller din båtklubb har beslutat att göra. Äger du liften kan du sälja installationen vidare, alternativt förmedlar båtklubben liften till nya medlemmar i en båtplatskö.

Om jag byter båt till en tyngre modell, går det ha samma lift då?

Det händer att båtägaren beställer en lift som tar lite högre last än nuvarande båt. Eller investera man i ny lift eller byta med din båtgranne som tänker går ner i storlek av båt. Båtvaggan byts enkelt om den inte passar den nya underkroppen, tyngden på båten är viktig.

Jag har en träbåt, hur gör jag då om jag vill ha en flexibel båtlift?

En träbåt kan bara vara torrlagd under vinterhalvåret. En träbåt på båtlift lyfts bara upp så högt att den sväller igen på ett kontrollerat sätt.
En träbåt som är ”stelopererad” kan med fördel stå på liften, hela året.
Vid behov av service lyfter du upp båten till önskad arbetshöjd

Hur går vi vidare?

Alla bryggor och föreningar har unika förutsättningar, vi kan hjälpa till och ge råd. Beställ en förenklad projektering och anbud.  

info( ?? )flexibelmarine.se